Boeken

Boeken

Peter van Kervel heeft het boek Acupunctuur in 1 Dag geschreven. Dit boek is geschreven in een verhaalvorm en hiermee wordt de acupunctuur spelenderwijs uitgelegd. Het verhaal speelt zich af in de tijd van de beroemde Chinese Gele Keizer, Huang Di, die ongeveer 5.000 jaar geleden leefde. De Keizer gaat op reis met zijn hele hofhouding van het Paleis van het Noorden, naar het Paleis van het Zuiden. De hele hofhouding vertrekt op de dag van het lentepunt. Op deze dag in het voorjaar is de tijdsduur van dag en nacht op de gehele aarde exact gelijk. De gehele reis duurt één dag, en gedurende die dag zijn er allerlei avonturen, heftige dialogen en wel 81 vrouwen die ieder hun specifieke karakter ten toon spreiden. Tussendoor is er een dialoog tussen de Gele Keizer en zijn hofarts. De Keizer heeft allerlei vragen en de hofarts geeft geduldig antwoord.

De antwoorden van de hofarts geven inzicht in allerlei aspecten van de kruidenleer, voeding, leefregels, principes achter de acupunctuur en hoe een behandeling nu verloopt. Een amusant boek voor de leek, maar tevens stevige kost voor de kenner.

Het boek is op verschillende manieren te verkrijgen. U kunt het bij uw boekhandel bestellen. Geef de titel (Acupunctuur in 1 Dag) of eventueel het ISBN: 978-90-79212-01-9 door aan uw boekhandel. Tevens kunt u het bestellen bij de webshop www.landipress.com.

Deze webshop is in principe een internationale boekwinkel voor professionals. Voor de geïnteresseerde leek en de professional zijn onder de kolom Articles interessante artikelen te vinden, zoals het verschil tussen klassieke acupunctuur en TCM (CCM versus TCM).