Patiënt Info

Patiënt Info

De tarieven voor acupunctuur zijn gewijzigd per 1 januari 2019.

Voor volwassenen zijn de tarieven €85,= (Hr. F. Lammertsma) en €110,= (Hr. P. C. van Kervel). Een behandeling voor kinderen kost €50,=. In de meeste gevallen vergoed uw ziektekostenverzekering een gedeelte of de totale kosten van de behandeling.

Voor meer informatie kunt u klikken op onderstaande link: Ziektekosten Verzekeraars.

Alle medewerkers van het Acupunctuur Centrum Kockengen zijn lid van de NVA. Het Acupunctuur Centrum Kockengen is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer 30115542. Voor u als patiënt is het belangrijk de Algemene Voorwaarden te lezen, welke te vinden zijn onderaan elke pagina van deze website.

Er zijn verschillende links die voor u als patiënt belangrijk zijn. In de eerste plaats is er een link naar de beroepsvereniging van de acupuncturisten, de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur). Deze vereniging behartigt zowel de belangen van u als patiënt als die van uw acupuncturist. Alle medewerkers van het Acupunctuur Centrum zijn aangesloten bij de beroepsvereniging NVA. De NVA publiceert, voor u als patiënt, een lijst van ziektekosten verzekeringen die acupunctuur vergoeden. Het is wellicht de moeite waard deze lijst na te kijken. De beroepsvereniging NVA houdt deze lijst up to date.

Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur

NVA

Ziektekosten Verzekeraars

Er is ook een landelijke acupunctuur patiënten vereniging actief. De NPVA (Nederlandse Patiënten Vereniging Voor Acupunctuur) is opgericht door én voor patiënten die de acupunctuur een warm hart toedragen. Op de website staat zeer veel nuttige informatie ten aanzien van acupunctuur in Nederland. Voor € 20,00 kunt u lid worden en ontvangt u 3 keer per jaar het magazine ACUPUNCTUEEL.

Nederlandse Patiënten Vereniging voor Acupunctuur

Mocht het voor u als aanstaande patiënt te bezwaarlijk zijn om voor behandeling naar Kockengen te komen, vanwege de afstand of een andere reden, dan raden wij u aan naar een goed opgeleide en gekwalificeerde acupuncturist te gaan. Naast hun vooropleiding als arts of fysiotherapeut hebben deze behandelaars een acupunctuur opleiding gevolgd, waarna ze nog diverse jaren zijn bijgeschoold in de Klassieke Acupunctuur. Peter van Kervel verzorgt al sinds 1986 post-graduate opleidingen voor afgestudeerde acupuncturisten. Deze klassiek acupuncturisten hebben zich verenigd onder de naam Pa Kua. U kunt op de website van Stichting Studiecentrum Pa Kua een behandelaar in uw buurt vinden.

Studiecentrum Pa Kua

Voor u als patiënt is het tevens belangrijk te weten dat er een landelijke klachtencommissie over acupuncturisten is. Mocht u onverhoopt klachten hebben over de behandeling van uw acupuncturist of is er een (financiële) onenigheid, dan kunt u zich wenden tot één van deze onafhankelijke commissies. Er zijn diverse landelijk opererende organisaties. Hieronder vindt u de namen en een link naar hun websites.

Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijze (KAB)

Zorgbelang Nederland

Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NCPF)

Infolijn voor Alternatieve Geneeswijzen