Links

Links

Er zijn verschillende links die voor u als patiënt belangrijk zijn. In de eerste plaats is er een link naar de beroepsvereniging van de acupuncturisten, de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur). Deze vereniging behartigd zowel de belangen van u als patiënt, alswel die van uw acupuncturist. De NVA publiceerd een lijst van ziektekosten verzekeringen die acupunctuur vergoeden. Het is wellicht de moeite waard deze lijst na te kijken. De beroepsvereniging houdt deze lijst up to date.

NVA

Ziektekosten Verzekeraars

Er is ook een landelijke acupunctuur patiënten vereniging actief. De NPVA (Nederlanse Patiënten Vereniging Voor Acupunctuur) is opgericht door en voor patiënten die de acupunctuur een warm hart toedragen. Op de website staat zeer veel nuttige informatie ten aanzien van acupunctuur in Nederland. Voor €20,00 kunt u lid worden en ontvangt u 3 keer per jaar het magazine ACUPUNTUEEL.

Nederlandse Patiënten Vereniging voor Acupunctuur

Mocht het voor u als aanstaande patiënt te bezwaarlijk zijn om voor behandeling naar Kockengen te komen, vanwege de afstand of een andere reden, dan raden wij u aan naar een goed opgeleide en gekwalificeerde acupuncturist te gaan. Peter van Kervel verzorgd al sinds 1986 post-graduate opleidingen voor afgestudeerde acupuncturisten. Naast hun vooropleiding als arts of fysiotherapeut, hebben deze behandelaars een acupunctuur opleiding gevolgd, waarna ze nog diverse jaren zijn bijgeschoold in de Klassieke Acupunctuur. Deze klassiek acupuncturisten hebben zich verenigd onder de naam Pa Kua. U kunt op de website van Stichting Studiecentrum Pa Kua een behandelaar in uw buurt vinden.

Studiecentrum Pa Kua

Voor u als patiënt is het tevens belangrijk te weten dat er een landelijke klachten commissie voor acupuncturisten is. Mocht u onverhoopt toch klachten hebben over uw acupuncturist of er is een (financiële) onenigheid, dan kunt u zich wenden tot deze één van deze onafhankelijke commissies. Er zijn diverse landelijk opererende organisaties. Hieronder vindt u de namen en een link naar hun websites.

Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijze (KAB)

Zorgbelang Nederland

Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NCPF)

Infolijn voor Alternatieve Geneeswijzen