Klassieke Acupunctuur

Klassieke Acupunctuur

Er is een verschil tussen klassieke – en moderne acupunctuur. De moderne acupunctuur heet ook wel TCM (Traditional Chinese Medicine). De klassieke acupunctuur heet CCM (Classical Chinese Medicine).

Waar de klassieke acupuncturist slechts enkele naaldjes prikt, gebruikt de moderne acupunctuur meestal veel naalden. Klassieke acupuncturist maakt een verschil tussen mannen en vrouwen; vrouwen worden met name rechts geprikt en mannen op de linker lichaamshelft.

Het belangrijkste verschil zit in de persoonlijke benadering. Meerdere patiënten met precies dezelfde klacht worden verschillend behandeld omdat een ieder een persoonlijke constitutie heeft. Zo wordt voor elke individuele patiënt een tailor made behandelplan gemaakt. Ook wordt rekening gehouden met het tijdstip van behandeling. Wanneer u met dezelfde klacht in de ochtend komt of in de avond, in de lente of in de herfst, dan wordt de punt keus aangepast aan de tijd van de dag en aan het seizoen.

Naast de eeuwenoude ervaring en kennis van de acupuntuur zijn de werknemers van het acupunctuur centrum volledig op de hoogte van de westerse geneeskunde. Deze kennis wordt regelmatig ge-update en de medewerkers worden bijgeschoold door het volgen van nascholingen. Hierdoor ontstaat er een ideale combinatie van oosterse geneeskunst en westerse geneeskunde. Voor degene die meer wil lezen over klassieke acupunctuur is er een folder en er is een engelstalig artikel te vinden onder deze link. Het artikel heet CCM versus TCM.